Biografie

Drainage is een grunge/punk band bestaande uit: Daan Appelman, Milan Nieuweboer, Rens Venema, Jurre van de Gruiter en Hein keur. Gevormd in 2016 te Andijk spelen ze op het moment op alle lokale plekken een strakke en krachtige set. Zo hebben ze ook de titel “Winnaar strijd der Titanen” verkregen tijdens de band battle van de SMEW in 2017.

De band is begonnen als een Nirvana cover band en de invloed daarvan is nog steeds te horen. In de loop der tijd heeft de band meerdere invloeden gekregen (zoals bijvoorbeeld Green Day, Nickelback en voor de goed luisterende zelfs Slipknot) en zo zijn deze allemaal opgenomen in het eigen werk dat de band schrijft. Rustigere grunge nummers zoals “Crash&Burn” of de wat meer in het punk genre thuisvindende “Insane” zijn de eerste creaties, maar de band is op het moment druk bezig met het schrijven van meer songs om deze op hun komende album uit te brengen.

De band heeft recentelijk op het “Westfrieslands” festival gespeeld in Wervershoof als openingsact vanwege het winnen van de band battle van de SMEW. Ook heeft de band opgetreden in plekken als Manifesto, JC Inventas, Cultura en de Schoof. Ondanks de pret in het lokale circuit, is de planning van de groep om verder het land in te gaan en zo een groter publiek te bereiken, en vooral nieuwe ervaringen op te doen.

“Een stel enthousiaste muzikanten, deze gaan nog ver komen.
~ Facebook review